Rászoruló kisállat-tulajdonosoknak nyújt segítséget Bécs első szociális állateledel boltja, amely néhány napja Döblingben, a Karl-Marx-Hofban nyitott meg. A boltot a Futterbox nevű egyesület üzemelteti, amelynek minden dolgozója önkéntesen végzi munkáját. Az üzlethelyiséget az önkormányzati lakások kezelésével foglalkozó Wiener Wohnen bocsátotta kedvezményesen az egyesület rendelkezésére.

Éppen az idősebb, egyedülálló emberek vagy a gyerekes családok számára lehet fontos társ a kisállat - magyarázza Michael Ludwig városépítési tanácsnok. A speciális boltot elindító Futterbox célja, hogy segítséget nyújtson a rossz anyagi körülmények között élő állattartók számára a kedvencük ellátásában, de nem akarják kizárólag ők etetni a kutyákat, cicákat.

A boltban olyan háztartások "vásárolhatnak", ahol az egyszemélyes háztartás jövedelme nem haladja meg a havi 880 eurót, a kétszemélyesé pedig a havi 1310 eurót, a rászorultságot pedig igazolni kell. A vásárlók háromhetente, maximum négy kisállat számára vihetnek el tápokat és almot - az oltáskönyv felmutatása ellenében. Az üzlet kínálatát a jobb anyagi körülmények között élő állattartók adják össze, de természetesen pénzzel is lehet támogatni a kezdeményezést. Ebből szintén kutya- és macskaeledelt valamint állatfelszerelést vesznek.