Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Örömhírt kaptak azok, akik szeretik a szovjet filmművészetet - derül ki a Moscow Times híréből. Nem akárki támad fel ugyanis a régi hősök közül: Cseburáska a híres rajzfilmfigura újra színre lép, mégpedig várhatóan 2022-ben.

A gyártó persze nem a néhai Szojuzmultifilm lesz, hanem egy az orosz független YBA, illetve az amerikai Disney mozióriás. A forgatást a tervek szerint 2021-ben kezdik.

Cseburáska 1969-ben debütált a filmvásznakon, és azonnal óriási sikert aratott szerte a Szovjetunióban. A meghatározhatatlan - leginkább egy nagy fülű kisegérre hasonlító - karakter alkotója Roman Kacsanov volt. Cseburáska később a tévéképernyőkön folytatta karrierjét, amelynek csúcsát azzal érte el, hogy a 2000-es években az orosz olimpiai csapat tagjainak kabalafigurájává vált.

Cseburáska sztorija eredetileg az, hogy az ismeretlen állatka egy élelmiszer-szállítmánnyal átutazta a fél világot, eljutott a Szovjetunióba, ahol barátokra lelt, például Gena, a kis krokodil személyében. Együtt nagy kalandokat élnek át és újabb barátokat szereznek. A sztoriba becsúsztak olyan részek, amelyek nem voltak kellően gyermekbarátnak nevezhetők.

A filmeknek még egy csavaros háttér mondanivalót is tulajdonítottak a szocialista országokban működő úttörőmozgalmakkal kapcsolatban. Mivel Cseburáskát és Genát nem ölelték keblükre az úttörők, a történetben végig kívülállókként bolyonganak a Szovjetunióban. Értsd: csak így élhettek értelmes életet. A körmönfont találgatásoktól függetlenül Cseburáska nyilván annak köszönhette népszerűségét, hogy ellenállhatatlanul cuki.