Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Felixstowe, amely az Egyesült Királyság konténerkereskedelmének mintegy 48 százalékát bonyolítja, leállt. A suffolki kikötőben működő Unite szakszervezet mintegy 1900 tagja nem vette fel a munkát, és nyolc napra nem is szándékszik az inflációt sem elérő, hét százalékos fizetésemelési ajánlatot elfogadni miatt - írta meg a BBC.

A sztrájk vasárnap hajnalban kezdődött, amikoris a munkahelyükön megjelentek ugyan a dolgzók, de  nem vették fel a munkát. A szakszervezet azt állítja, hogy ez augusztus 29-ig minden egyes napon 22 óráig így lesz. A kikötő szóvivője szerint a sztrájk "kiábrándító".

A BBC úgy tudja, hogy körülbelül 2550 ember működteti a Felixstowe kikötőt, és ma reggel a többség nem vette fel a munkát az ország legforgalmasabb kikötőjében. A sztrájk előtt, minegy utolsó ajánlatként a kikötő szóvivője közölte, hogy a dolgozóknak 7 százsalékos emelést, illetve egyszeri, 500 font kifizetését ajánlották fel, ami a recesszióba került brit gazdaságban "valóban nagyon korrekt ajánlat" volt. 

A dolgozók, akik 10 sázalékos emelést kértek, nem így gondolták. Pedig Felixstoweban 30 éve nem volt sztrájk.  "A felixstowei emberek nem különösebben harcosak (...), de az emberek most dühösek" - idézi az egyik szakszervezeti vezetőt a BBC, aki azt mondta, hogy a kikötőt üzemeltető cég az elmúlt két évben 240 millió font nyereséget termelét, és ezt  nem hajlandó megosztani az azt megtermelő dolgozóival.