A lengyelországi Siedlcében megnyílt az első üzlete az ország új kiskereskedelmi hálózatnak, a Vollmartnak - írta Business Insider Polska. Az áruházlánc trükkös neve ellenére (az amerikai Wallmartra hajaz, kiejtésük ugyanaz) hazai kézben van, alapítója az ismert üzletember Wiktor Sawosz. A céget az úgynevezett kemény diszkont kategóriába pozicionálják.

Sawosz szándékai szerint a lengyel piacon az ő vállalata lesz az, amely a legalacsonyabb költséggel működik, miközben csak jól megválogatott, összesen valamivel több mint nyolcezerféle árut kínál majd. Ezeket belföldről és külföldről szerzik be. Az üzletek végtelenül egyszerűek lesznek, a termékeket raklapról fogják árusítani és nem fognak reklámkiadványokra költeni. Az üzletember abban bízik, hogy boltja versenytársaikhoz képest legalább 20 százalékkal olcsóbbak lehetnek.

Joanna Bielecka, az új hálózat beszerzési menedzsere elmondta, hogy a Vollmart az 50 ezer lakosúnál nagyobb városokban, jól megközelíthető helyeken fog áruházakat nyitni Lengyelországban. Siedlcében, az első boltban 10 személy dolgozik, ehhez még a Vollmart nyolc embert alkalmaz a központban. A Vollmart hosszabb távon Lengyelország határain kívül is meg akarja vetni a lábát.