A tajvani védelmi minisztérium kutatási és fejlesztési részlegének helyettes vezetőjét szombat reggel holtan találták egy szállodai szobában. Az első vizsgálatok szerint szívrohamban hunyhatott el – jelentette a tajvani központi hírügynökség a Reuters szerint.

Vu Jang Li-hszing (angol átírásban: Ou Yang Li-hsing), a katonai tulajdonban lévő Nemzeti Csung-Shan Tudományos és Technológiai Intézet helyettes vezetője egy dél-tajvani szállodai szobában halt meg. A hatóságok egyelőre csak feltételezik, hogy az 57 éves Vu jang szívrohamban halt meg. A szállodai szobában nem volt nyoma behatolásnak. Családja szerint a férfi szívbeteg volt, és a jelentés szerint szívstentet kapott. Azt ettől függetlenül is vizsgálják, hogy nem lett-e mérgezés áldozata.

Ou Yang üzleti úton volt a déli Pingtung megyében, hozzátéve, hogy az év elején vette át a posztot, hogy felügyelje a különböző rakétagyártási projekteket.

Feszültségek Kínával

A katonai tulajdonban lévő szervezet azon dolgozik, hogy idén több mint kétszeresére, közel 500-ra növelje éves rakétagyártási kapacitását, mivel a szigetország növeli harci erejét a Kína általuk növekvő katonai fenyegetésnek tekintett körülmények között.

Szombaton folytatódott Kína hadgyakorlata a Tajvani-szorosban, rakétákat lőttek át a szigetország felett. A konfliktus forrása Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök látogatása volt.

A legfrissebb Kína-Tajvan konfliktusról szóló összefoglalónkat a linkre kattintva olvashatja!