Sorozatban a 14. évet is veszteséggel zárta a román állami légitársaság, a Tarin- írja a Maszol. A vállalat 400 millió lej (28,8 milliárd forint, egy új Nemzeti Színház építési költsége) veszteséggel zárta az évet. A Tarom utoljára 2007-ben termelt nyereséget, 72 millió lejt. Előzetesen a cégvezetés 230 millió lej veszteséggel kalkulált.

A tavalyi eredmény kicsivel jobb csak a tavaly előttinél, annak ellenére, hogy 2020 katasztrofális év volt a polgári légi forgalom számára. A járvány első évét 439 millió lej veszteséggel zárta a Tarom. Az utóbbi 14 évben a Tarom 2,7 milliárd lej veszteséget termelt, adósságállománya 2020 végén meghaladta az egymilliárd lejt (72 milliárd forint).

Az elmúlt hat évben a légitársaság 14 igazgatót fogyasztott el. Legutóbb az év első napjaiban volt vezetőváltás, azt követően, hogy Cătălin Radu Prunariu, az első román űrhajós, Dumitru Prunariu fia, felállt az igazgatói bársonyszékből. Prunariu személyes okokra hivatkozva távozott.

Utódja Mihăiță Ursu lett, aki 2020 júniusa és 2021 júniusa között egyszer már betöltötte ezt a tisztséget, az utódja éppen az a Cătălin Radu Prunariu volt, akit most ő követ a vállalat élén.

Ursu a szakmáját tekintve földmérő mérnök, az elmúlt 15 évben értékesítési munkatársként dolgozott egy sor, építőanyagokat forgalmazó cégnél, három éven át pedig az egyik bukaresti kerületi önkormányzat alkalmazásában állt. 

A menedzsment szempontjából 2017 volt a legmozgalmasabb év, akkor négy igazgató váltotta egymást. Hosszabb ideig Werner Wilhelm Wolff, az BMW Automobile Bavaria korábbi vezérigazgatója állt még a Tarom élén, őt 2019 márciusában váltották le.