Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A világ megpróbál eltávolodni az orosz szénhidrogénektől, és ez azt jelenti, hogy az olyan helyekről, mint Ausztrália, megnő a kereslet az LNG iránt" - mondta Meg O'Neill, a Woodside vezérigazgatója.

"Arra számítunk, hogy az árak a következő egy évben, talán a következő néhány évben is magasak maradnak, mivel a világ megpróbálja újra egyensúlyba hozni a gáz keresletét és kínálatát" - tette hozzá.

O'Neill szerint a globális LNG-piac már az invázió előtt is szűk volt, mivel az elmúlt öt évben nem történt elegendő beruházás.

A Woodside a növekvő LNG-kereslet kielégítése érdekében globálisan is növelni kívánja teljes ellátási portfólióját, hogy növelje pozícióját az Egyesült Államokban. Az év elején a Woodside megállapodást írt alá a Commonwealth LNG-vel arról, hogy évi 2 millió tonna (mtpa) LNG-ellátást biztosít a Commonwealth tervezett louisianai cseppfolyósító üzeméből. A vállalatnak már van egy 20 évre szóló megállapodása a Cheniere vállalattal a texasi Corpus Christi üzeméből történő szállításról.