Az IMF 2013 nyarán bezárja Rigában lévő irodáját, miután a nezmeztközi szervezet helyi képviselője, David Moore küldetése lejár. Az IMF 2009 közepén nyitotta a képviseletét Lettországban, miután 2008 végén az ország IMF-hitelre szorult és készenléti hitelmegállapodást (SBA) kötött az valutaalappal.

Lettország 2011-ben sikeresen eleget tett a megállapodásban foglaltaknak és minden kötelezettségét visszafizette a 2012-es lejárat előtt - írja az IMF közleményében. Az országban helyreállt a makrogazdasági stabilitás és a gazdasági növekedést is sikerült megalapozni, bár még jelentős kihívásokkal kell szembe néznie az országnak. Ezek között a valutaalap a magas munkanélküliséget és a folyamatban lévő gazdasági reformokat említi.

A valutaalap továbbra is folytatja az együttműködést Lettországgal a más tagállamokhoz hasonlóan folytatott bilaterális egyeztetéseken keresztül - áll a közleményben. A kapcsolatot a továbbiakban az IMF központján és a varsói kelet- és közép-európai regionális képviselőn keresztül tartják majd az országgal.