Egy farm életét bemutató videó semmi perc alatt levette az orosz közösségi média közönségét a lábáról - derül ki a Moscow Times cikkéből. A film bemutatja, hogyan fog működni egy orosz farm a jövőben, miután óriási technológiai fejlődésen megy át. A videót, ami valójában egy vaskos tréfa, néhány nap alatt 3,3 millióan nézték meg, és többen felvették, hogy az öltet alapján mozifilmet kellene forgatni.

A főszereplő Nyikolaj, a farmer, aki körbevezeti a nézőt robotoktól és drónoktól hemzsegő birodalmán. Erős angol akcentussal bemutatja csapatát, amely óriási lendületet adott faluja technológiai fejlődésének. Kiderül, hogy a jövőben a farmerek az ikonikus szovjet gyártmányú UAZ terepjáró lebegő változatán közlekednek majd, amely a hagyományok híven erősen rázkódik, mert folyton léggödrökbe döccen.

A posta ugyan szintén rakéta hajtású buszon érkezik, de a csomagokra továbbra is két évet kell várni. Nyikolaj farmjában drónok repkednek a galambkalitkában és az emésztőgödör egy fekete lyukban végződik - tuti módszer a szemét a felesleges anyagok eltüntetésére. A szántóföldön dolgozó farmernek robot Mása hozza a tejet, akivel viszonyuk van - állítja a Nyikolaj -, ám robot Mása láthatóan egy traktorhoz vonzódik.

A farmon élő tehenek oldalán QR-kód látható, amelyek közvetlenül az orosz űrhivatal, a Roszkoszmosz vezetője, Dmitrij Rogozin twitterfiókjához vezetnek. Rogozinnak van humora, kicserélte bannerét egy a videóból származó screenshotra, amelyen a tehén oldalán olvasható a QR-kód.