Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A széles viharzóna, amely szombaton még Új-Mexikótól a Nagy-síkságig és a Sziklás-hegységig húzódott, az Egyesült Államok keleti partvidékén is havazást, helyenként hóviharokat hozott mintegy 2900 kilométer széles sávban.

Tíz amerikai államban és a szövetségi fővárosban viharriadót rendeltek el, a Washingtonnal délen szomszédos Virginiában rendkívüli állapotot hirdettek ki a heves hóviharok miatt. (Itthon is viharos szélre lehet számítani a héten.)

Az erős havazás következtében utakat és főutakat zártak le, sok államban áramkimaradás van. Észak-Karolinában és Virginiában például több mint 200 ezer háztartás maradt áram nélkül. Hétfőtől sok helyütt - így Washingtonban is - zárva tartanak az iskolák és egyes intézmények. Washingtont és környékét mintegy 30 centiméteres hó borítja, és vasárnap estétől a hó és a fagy miatt a tömegközlekedést is szüneteltetik - írja az MTI.

Az útviszonyok miatt Missouriban négy, Kansas-ben három ember vesztette életét autóbalesetben. A középnyugati államokban még a hétvégén 1431 légi járatot töröltek, vasárnap Washington három fő repülőterén pedig több mint 250-et.