Ha figyeljük a napi híreket, akkor egyre több helyen szigorítanak, így, ha biztosan el szeretnénk utazni egy tengerparti nyaralásra, akkor érdemes mielőbb útnak indulni. Annál is inkább, mivel most már 364 eurótól (130 ezer forint) lehet foglalni, all inclusive nyaralást, 5 csillagos hotelben - írta a pozsonyi Új Szó. A hírportál sajtómunkásai megnézték mennyibe kerülnek most a last minute nyaralások.

A keresésbe csak olyan szállodákat, és helyszíneket válogattak, amely jó minőségű hotelben kínálnak szállást (az 5-ös skálán legalább 4-es értékelés), az indulási repülőtereknek pedig Pozsony, Bécs, Budapest és Prága került. Az utazási időpont július, az utazások hossza pedig 8 nap, 7 éjszaka. A legkedvezőbb árú nyaralásokat most Egyiptomban kínálják, főleg a Hurghada tengerparti üdülőhelyen, all inclusive nyaralással.

Szintén megfigyelhető, hogy prágai indulással vannak a legkedvezőbb árak (364 eurótól), a legolcsóbb, pozsonyi indulással 415 euró. 500 euróig csak egy spanyolországi utazás fér bele, az is egy háromcsillagos hotelben, félpanziós ellátással. Ha ennél picit többet szánnánk a nyaralásra, akkor lényegesen nő a kínálat, már Bulgáriába, Spanyolországba, Törökországba és Görögországba is repülhetünk, igény szerint négy- vagy ötcsillagos tengerparti hotelekbe.

Az utazási irodák kivárnak, a pár napon belüli indulásra adnak csak jelentős kedvezményt, ám ha összevetjük az árakat a járvány előttivel, akkor látható, hogy a főszezon ellenére most valóban kedvező áron utazhatunk. Szóval aki last minute utazást tervez, annak most érdemes az utolsó napokban is nézegetni az ajánlatokat, a rugalmas kondícióknak, lemondási szabályoknak sokan csak néhány nappal az utazás előtt törlik a foglalást.