Portlandben a meglehetősen feszült hangulatban zajló tüntetéseken fordulat következett be: egyből valamiféle nyugatlom szállta meg a környéket. A Washington Post szerint ez egyértelműen Caesarnak, a nyugdíjba vonult hatéves argentin lámának köszönhető (képünkön) - írja a hvg.hu.

Caesar ugyanis terápiás láma, és az egyik erőssége, hogy ölelések útján nyújt érzelmi támogatást. Ennek megfelelően az emberek még a tüntetéseken is sorban állnak, hogy megkapják a lámaölelés-adagjukat, akárhányszor Caesar felbukkan. Ezek után talán nem meglepő, hogy Caesar egyfajta celebláma lett.

A gondozója, McCool szerint az emberek szinte elolvadnak Caesar jelenlétében. Különösen látványos hatást vált ki a tüntetéseken, ahol a tiltakozók az egyik pillanatban skandálnak, tapsolnak, fütyülnek, a másikban pedig már a lámát simogatják. De ugyanígy reagálnak a rendőrök is. Caesar nyugalma pedig átsugárzik rájuk.

 

 

Caesar és Larry McCool - akinek több mint 20 éve van lámafarmja - eddig tíz Black Lives Matter tüntetésen vett részt Oregonban, és nyújtott békét és támogatást a tüntetőknek. Ha épp nem tüntetéseken vannak, akkor gyerekotthonokat, iskolákat és különleges igényű embereket keresnek fel terápiás céllal.