Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Dél-Tirol tartományban 8,7 centiméternyi eső esett egy nap alatt, elárasztva több utat és házak alsó szintjeit. Az esőzések miatt Velencében a csatornák vízszintje szombat este elérte a kritikus egyméteres szintet. Ez az az mérték, amikor a lagúnák városának legalacsonyabban fekvő pontját, a Szent Márk teret elönti a víz. A turisták vasárnap számtalan fotót készítettek a részben elöntött térről.

Augusztusban az áradás igen ritka jelenség Velencében, még soha nem történt meg, hogy ebben a nyári hónapban elérje az egy métert a vízszint. A Comói-tó is kilépett medréből Como városánál, utcákat öntve el. A meteorológiai előrejelzések arról szólnak, hogy a következő napokban is várható sok eső a térségben.

Az ország déli részén ezzel szemben az erdőtüzek egyre inkább fenyegetik a mezőgazdasági és a természetvédelmi területeket, amelyeket a szárazság már egyébként is sújtott. Többezer hektárnyi erdő, legelő, olaj- és gyümölcsfaültetvény égett már le. A kilátások ebben a térségben sem jók, mert újabb hőhullám várható. Szicília és Szardínia szigetén kedden és szerdán akár 45 Celsius-fokos hőmérsékletre is számítani kell.