Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pillanatok alatt 218 ezer aláírás gyűlt össze a Tesco nagy-britanniai boltjaiban elszaporodott önkiszolgáló pénztárak ellen - derül ki a Retail Gazette cikkéből. A petíciót a 69 éves Pat McCarthy és lánya kezdeményezte, aki nyugdíjasként különböző fogyatékkal élő embereknek segít.

Mint írta ezek a masinák tönkreteszik az olyan emberek vásárlási élményét, akik idegenkednek attól, hogy a kommunikációjuk egy boltban egy géppel történő "beszélgetésre" redukálódjon. Nem azzal van baj, hogy ilyen rendszereket is bevezetett a kiskereskedő, hanem hogy a boltban, ahol vásárol, már a kasszák kétharmada ilyen.

Nem mindenkinek természetes

A tiltakozás kezdeményezője szerint az idősebbek, akiknek a teli bevásárlókosár felemelése is gondot okozhat, vagy a fogyatékkal élő emberek igénylik a pénztáros munkáját. Ezért komoly gondot okozhat nekik, hogy ha nincs elég hagyományos kassza, akkor félórákat kell sorban állniuk, mielőtt fizetni tudnának.

Emellett ő például imád fecsegni az áruházi alkalmazottakkal, így hiányolja a dolgozókat, akiktől kérdezhet, vagy felhívhatja a figyelmüket egy-egy hiányosságra, például kifogyott árura. A petíció akkor futott fel, amikor a Twitteren megjelent a #BringBackTescoStaff felhívás.