Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Két napja Koroszczynben, az egyik lengyel határátkelőhelyen ragadt egy teherautó, amely amely 10 tigrist szállít Fehéroroszországba. Az RMF FM lengyel rádió szerint a tigriseket az egyik fehérorosz állatkertnek adományozták - írja a gazet.pl.

Mint a rádióhírből tudható, a szépséges nagymacskák Olaszországból érkeztek. A szállításukkal megbízott teherautó-sofőr átjutott a lengyel határon, ám a beloruszok visszatartották a szállítmányt, mert a sofőrnek csak a szükséges dokumentumok másolata volt meg, ráadásul a vadállatok határon túli szállítását szabályozó eljáráshoz (CITES) feltétlenül szükséges lett volna fordításuk is. A fehéroroszok az eredeti dokumentumokat követelik, amíg nem kapják meg, a teherautót visszaküldték a határ lengyel oldalára.

Az állatokkal a határon levő állatorvos foglalkozik, de egyikük már életét vesztette. Az ügyről a Facebookon a poznani állatkert közölt posztot, egyben mentőakciót indított a tigrisek életének megóvása érdekében. Elsősorban pénzadományokat várnak, mert a "lehető leggyorsabban fel kell emelni a karanténrehabilitációs szintet, hogy az állatok biztonságban legyenek" - írta az állatkert.