Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Richard Sauber, Joe Biden ügyvédje elmondta, hogy csütörtökön fedezte fel a további dokumentumokat, amelyeket azonnal átadtak az igazságügyi minisztériumnak, összesen hat lapot. Az ügyvédek szerint ezek a dokumentumok is Biden alelnöki időszakára vonatkoznak. Merrick Garland amerikai igazságügyi miniszter csütörtökön Robert Hur személyében független különleges ügyészt nevezett ki az iratok ügyében indított vizsgálat lefolytatására.

Az Euronews szerint három nappal ezelőtt az amerikai elnök megpróbálta elbagatellizálni annak a jelentőségét, hogy másodjára is titkosított kormányzati aktákat találtak nála. Ráadásul azok az iratok a fia, Hunter Biden házának garázsából, a Corvette-je mellől kerültek elő. Az elnök az üggyel kapcsolatos újságírói kérdésre úgy reagált: „Emberek, a Corvette-em egy zárt garázsban áll, nem kint az utcán."

Az amerikai képviselőház republikánus képviselői pénteken vizsgálatot kezdeményeztek a helytelenül tárolt titkos dokumentumok kezelésével kapcsolatban.

Rick Scott floridai republikánus szenátor a Twitteren reagált: 

Joe Biden vagy abszolút képmutató, vagy teljesen fogalmatlan. Valószínűleg mindkettő. Ennek a végére kell járnunk. Mióta vannak ezek nála, 6+ éve? Itt az ideje az elszámoltatásnak.

Az első, tíz oldalból álló, Iránról és Ukrajnáról is szóló aktacsomagot még november 2-án találták meg Biden egykori washingtoni irodájában, amit alelnöki ideje után, egészen a 2020-as kampányáig használt. Dave Aronberg, Palm Beach megye államügyésze szerint tévedés párhuzamot vonni Trump és Biden ügye közé.

Az ügyről itt írt a Napi.hu>>>