Tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a világban. Az amerikai Johns Hopkins Egyetem adatai szerint - magyar idő szerint - hétfő reggel 1,85 millió embernél mutatták ki a fertőzést. Szemben az egy nappal korábbi 1,77 milliós létszámmal, azaz egy nap alatt több mint 80 ezer ember fertőződött meg.

A legújabb adatok szerint a halálos áldozatok száma meghaladta a 114 ezret, a gyógyultak száma pedig 430 ezer fölé emelkedett. A legtöbb fertőzöttet az Egyesült Államokban tartják nyilván, több mint 557 ezren voltak hétfő reggel. Spanyolországban közel 167 ezer koronavírusos emberről tudtak a hatóságok, Olaszországban pedig 156 ezer fölé nőtt a számuk.

Németországban a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint ekkor közel 128 ezer fertőzött volt. Szombaton a német Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) közölte, hogy az úgynevezett aktív esetek, a vírust még hordozó igazolt fertőzöttek száma így 57 606 volt, ami elmarad a gyógyultak számától. Ez most fordult elő Németországban először a járvány terjedésének kezdete - azaz február 25-e - óta. Ugyanakkor az RKI adatait torzíthatja, hogy az intézet kizárólag a tartományi hatóságok hivatalos úton továbbítot adatait használja, és az eddigi tapasztalatok szerint hétvégén nem minden tartományból érkezik be valamennyi adat.

Magyarországon a koronaviros.gov.hu - legutóbb vasárnap reggel frissítette - adatai alapján 1410 fertőzött volt és 99 belehaltak a vírus okozta betegségbe. A gyógyultak száma 118 volt.