Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A telepen előző nap mintegy negyven elhullott csirkét találtak, és a laboratóriumi vizsgálatra elküldött öt tetem mindegyikében kimutatták a kórokozót.

Közben madárinfluenza-esetre bukkantak Japán észak-keleti Aomori prefektúrájában is, ahol egy baromfitelep kilenc elhullott kacsájában azonosították a járványos betegséget.

Niigata és Aomori kormányzósága egyaránt tilalmat rendelt el a két farm tíz kilométeres körzetében megtermelt tojás és baromfi szállítására. Az érintett két térségben helyi híradások szerint összesen mintegy 900 ezer háziszárnyast tartanak. (Itthon is több százezer baromfit öltek már le a madárinfluenza miatt.)

Japánban utoljára 2015 januárjában ütötte fel a fejét a madárinfluenza.

Abe Sindzó miniszterelnök kedden utasította az illetékes minisztériumokat és hatóságokat, hogy hangolják össze a járvány megfékezésére irányuló lépéseiket.

A környezetvédelmi tárca nemrég emelte a legmagasabb, hármas szintre a madárinfluenza-készültséget Japánban, miután a távol-keleti szigetország több prefektúrájában is a rendkívül fertőző H5N6-os vírustól megbetegedett vadmadarakra bukkantak.