A The Daily News bulvárlap honlapján megjelent jelentés szerint a hat év óta legjelentősebb darálthús-visszavonás 12 államot érint. Ez elegendő ahhoz, hogy az intézkedést országosnak minősítsék.

Az agrártárca nem nevezte meg, hogy mely üzletekben vagy éttermekben bukkantak a fertőzött húskészítményre. Sajtóértesülések szerint baktériumot a Wolverine Packing Co. detroiti csomagolóüzemből származó húsban találtak. Michigan, Ohio, Massachusetts és Missouri államból összesen 11 megbetegedést jelentettek.

Az E.coli baktérium hasmenést és hasi görcsöket okozhat. A fertőzés általában körülbelül egy hétig tarthat, de súlyos esetekben a baktérium életveszélyes veseelégtelenséget okozhat. Egészségügyi szakértők szerint a baktérium ellen alapos kézmosással és a darált hús alapos átsütésével lehet védekezni.

Az amerikai járványügyi hatóság (CDC) becslései szerint évente minden hatodik amerikai megbetegszik valamilyen élelmiszerszennyeződés miatt. Az országban évente háromezren halnak meg az élelmiszerekkel összefüggésbe hozható okok miatt.

QP | Quality Placement