Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke a svájci The Local portálnak elmondta, hogy Szaúd-Arábia, Jemen, Mauritius, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Egyiptom közösen levelet írtak a szövetségnek, amiben a FIFA Kódex 85. cikkére hivatkozva kérték, hogy ne Katar adjon otthont a tornának - írta a portál.

Az országok figyelmeztették a FIFA-t, hogy a szurkolók és a játékosok biztonságát veszély fenyegeti egy olyan országban, amely a terrorizmus alapja és fellegvára - közölte Infantino. Azt is kilátásba helyezték, hogy bojkottálják a vb-t, ha a kérésüket nem teljesítik.

Az Irán legfőbb ellenlábasának számító Szaúd-Arábia vezetésével arab országok egy csoportja június elején megszakította a diplomáciai kapcsolatokat Katarral, és az ország gazdaságának működését nagymértékben hátráltató szankciókat vezetett be, arra hivatkozva, hogy vezetése terroristákat támogat, együttműködik Iránnal és beavatkozik a belügyeikbe. Doha tagadja a vádakat.

Az érintett arab országok hangsúlyozták: feltételeik nem képezik alku tárgyát, és az elszigetelés irányába tett további lépésekkel fenyegették Katart, ha nem fogadja el követeléseiket.