Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerbia kormánya elfogadta a taxisoknak járó járműtámogatásról szóló rendeletet, amelynek célja a tömegközlekedési eszköznek minősülő taxi-szolgáltatás minőségének, biztonságosságának javítása - vette át az eKapija hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó. A járművenként 8000 euró (hárommillió forint) összegű támogatás dinár ellenértékét előirányozó rendelet a járművek teljesítményét és színét is meghatározza.

Az új személygépjármű vásárlásakor, még a támogatás kifizetése előtt a taxisok kötelesek a jármű vételárának legalább 15 százalékát kifizetni, az új autó pedig nem lehet olcsóbb 13 ezer euró dinár ellenértékénél (a Szerb Nemzeti Bank középárfolyama szerint) a vétel napján.

A támogatás elnyeréséhez az új autó teljesen elektromos, hibrid vagy gázüzemű (LPG) kell, hogy legyen, legalább Euro 6-os szabványnak megfelelő kipufogógáz-kibocsátással. A kormány a légszennyezés csökkentése érdekében 2021-ben elindította az új, kizárólag elektromos meghajtású, és hibrid gépjárművek támogatott beszerzésére irányuló pályázatát, amelyet a 2022-es évben is meghirdet majd.