Kiengedték a börtönből a Széchenyi Bank egykori vezetőit, akiket hatmilliárdos hűtlen kezeléssel gyanúsítanak - írta a 24.hu. Töröcskei István és felesége, valamint a harmadik, letartóztatásban lévő társuk is bűnügyi felügyeletbe került. Szinte ezzel egy időben kitűzték Töröcskeinek a zalai Széchenyi István Hitelszövetkezethez kapcsolódó ügyében az előkészítő ülés időpontját.

A Zalaegerszegi Törvényszék sajtóosztálya azt közölte a hírportállal, hogy abban az ügyben a Zala Megyei Főügyészség két és fél év letöltendő börtönbüntetést kért az első- és másodrendű vádlottjára is folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. Közülük pedig az egyik Töröcskei. A vádhatóság ajánlata azonban csak arra az esetre érvényes, ha az üzletember a decemberre kitűzött előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

"A Széchenyi Bank története alapvetően Töröcskei István bankár-üzletember sztorija - olvasható a 25 év 25 nagy átverés című kötetben, amely a rendszerváltás utáni legnagyobb pénzügy bukásokat elemzi a tuti gilisztaüzlettől a Quaestor csődjéig. - A joviális, a jobboldal felé erősen elkötelezett és a politikai térfél hatalmasságaival, így Orbán Viktor miniszterelnökkel vagy korábban Simicska Lajos nagyvállalkozóval, a kormányfő volt jóbarátjával egyaránt jó viszonyt ápoló bankár hitt a politikusoknak és hitt a barátainak. Úgy tűnik, nem kellett volna."