Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szervezet a törvényesség tiszteletben tartása mellett megbékélést sürgetett. Közleményében a bolíviai parlament "sürgős összehívását" szorgalmazta "az intézmények normális működésének biztosítása és új választási hatóságok kinevezése" céljából".

Az Észak- és Dél-Amerika, valamint a karibi világ 35 államát tömörítő AÁSZ felszólította Bolíviát arra is, hogy az igazságszolgáltatás vizsgálja ki az október 20-án tartott elnökválasztásokon elkövetett szabálytalanságokat.

A dél-amerikai országban az októberi választások óta folyamatosan tartottak a megmozdulások, amelyeken a tüntetők a választási csalásokra hivatkoztak. Elpártolt Evo Morales elnöktől a rendőrség is, és Williams Kaliman tábornok, a bolíviai hadsereg vezetője vasárnap délután lemondásra szólította fel az elnököt. Evo Morales - aki 2006 óta állt Bolívia élén - vasárnap este Álvaro Garcia Linera alelnökkel együtt lemondott. Egyelőre nem világos, hogy ki irányítja az országot, a helyszínről küldött amerikai sajtójelentések kaotikus helyzetről, egyes vidékeken elharapódzott fosztogatásokról számolnak be.

Az Egyesült Államok még vasárnap éjjel közleményben sürgette új választások megtartását az országában.