Az ukrán központi bank adatai szerint január végén a devizatartalék 17,805 milliárd dollárra zsugorodott a december végi 20,416 milliárd dollárról. A devizatartalékot részben az fogyasztotta, hogy Ukrajnának összesen 1,1 milliárd dollár adósságot kellett visszafizetnie, ezen belül 650 millió dollárt a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF), miközben a jegybank 1,7 milliárd dollárt költött a nemzeti valuta, a hrivnya árfolyamának a támogatására.

Az ukrán központi bank az elmúlt tíz nap során folyamatosan beavatkozott a hrivnya védelmében, amelynek így is mintegy négy százalékkal gyengült az árfolyama az év eleje óta a súlyos belpolitikai válság miatt. Az ukrán központi bank egyik illetékese azt mondta, hogy szükség esetén a jegybank folytatja az intervenciót, de a hrivnya árfolyama jelenleg "megfelelő szintű". Péntek kora este 8,53 hrivnya ért egy dollárt.

Elemzők szerint a hrivnya árfolyamának stabilizálódását eredményezheti a jegybanknak az a bejelentése, hogy a devizát vásárlók csak azután kapják meg az igényelt összeget, miután az ellenértéket hat napon át egy különleges számlán tartják. Ezen kívül mostantól ukrán állampolgárok legfeljebb 50 ezer hrivnya (mintegy 1,3 millió forint) értékben utalhatnak devizát külföldre havonta.