Elemzők 53,0 pontot vártak a kompozit BMI-re, amelynek értéke már a huszadik egymást követő hónapban állt a növekedést és visszaesést elválasztó 50 pont felett. A februári előzetes adatok szerint a BMI 52,7 pontról 53,9 pontra emelkedett a szolgáltató szektorban, a feldolgozóipari BMI pedig 51,0 pontról 51,1 pontra növekedett. Mindkét adat ugyancsak hét havi csúcspontot jelent.

A Markit Economics felmérése szerint több új megrendelést kaptak az európai vállalatok, mert nőtt a piaci kereslet. A még nem teljesített megrendelések mennyisége 2014 áprilisa óta először növekedett: a szolgáltatások esetében 2011 júniusa óta a leggyorsabb tempóban, a feldolgozóiparban pedig stabilizálódott.

A foglalkoztatottak száma 2011 augusztusa óta a leggyorsabb ütemben növekedett, a szolgáltató szektorban 45 havi csúcspontra ugrott, a feldolgozóiparban viszont még mindig elhanyagolható mértékű volt az emelkedés.

A ráfordítási árak a második egymást követő hónapban csökkentek, jóllehet csekély mértékben, és mérséklődtek, a kibocsátási árak is, de szeptember óta a legkisebb mértékben.

Chris Williamson, a Markit vezető közgazdásza szerint a februári felmérés optimista képet fest az euróövezet gazdasági helyzetének javulásáról. A görög adósságválság nem rendítette meg az euróövezeti gazdaság növekedését, úgy tűnik, a következő hónapokban a lendület tovább erősödik. A gazdaság legalább 0,3 százalékkal bővül az első negyedévben, ha a március nem okoz csalódást.

Williamson ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a növekedés továbbra is rendkívül erősen függ a szolgáltató szektortól, amelynek bővülése alapvetően a kereslet ösztönzését célzó árcsökkentéseken alapul. A feldolgozóipar gyengélkedése és az ebből fakadó egyenlőtlen növekedés ugyancsak aggasztó. Pozitív fejlemény viszont, hogy az euróövezet második legnagyobb gazdasága, Franciaország a jelek szerint lendületbe jött, és 2011 közepe óta a legerősebb növekedést mutatta, miután az árak csökkenése felpörgette a fogyasztók költekezési kedvét.