Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A "Big Jonh" névre keresztelt dinoszaurusz 8 méter hosszú volt, és csak a szarvai meghaladták az 1 méteres hosszúságot. A leletet 2014-ben találták Dél-Dakotában, az állat egy iszapos területen pusztult el, ennek köszönhető, hogy jó állapotban megmaradt az utókor számára. Testcsontjainak több mint 60 koponyájának 75 százaléka ép.

Az Egyesült Államokban végzett többéves ásatási munka után Big Johnt eladták egy Triesztben működő olasz restauráló cégnek. Később a Bolognai Egyetem és a Chieti Egyetem kutatóiból álló csapat megtisztította és összerakta a fosszília minden egyes darabját. Ekkor derült ki, hogy Big John 5-10 százalékkal nagyobb, mint az összes többi, eddig ismert triceratops - írta korábban az Interesting Engineering.

A csontváz új tulajdonosa egy névtelenséget kérő amerikai gyűjtő, aki teljesen fel van dobva új szerzeménye miatt - írja a dw.com a vevő képviselőjére hivatkozva.

Az aukciót vezető Alexandre Giquello elmondta, hogy a dinoszaurusz kövületek kereskedelme egy viszonylag új piac és exponenciálisan növekszik. A Christie's aukciósház tavaly New Yorkban 31,8 millió dollárért adott el egy tyrannosaurus rex csontvázat.