Az amerikai elnök Twitteren közölte a hírt, tudatva egyúttal, hogy a szóvivőnő visszatér szülőföldjére, Arkansas államba. A politikus sejteni engedte, hogy Huckabee Sanders a jövő évi választásokon indul az állam kormányzói posztjáért.

A 36 esztendős, háromgyermekes családanya három és fél évig volt a Fehér Ház szóvivőnője, és még Donald Trump politikai ellenfelei is elismerték a munkáját. Felkészült szóvivőként tartják számon, aki nem riadt vissza attól sem, hogy nem egyszer ütközzék újságírókkal. Édesapja, Mike Huckabee baptista lelkipásztor és republikánus politikus korábban Arkansas kormányzója volt - írta az MTI.

Donald Trump bejelentése után nem sokkal Huckabee Sanders egy rendezvényen "élete megtiszteltetésének" nevezte szóvivői munkáját és így szerzett tapasztalatait. Mint fogalmazott: "egész életében kincsként őrzi" majd azokat.

Amerikai sajtóhírek szerint Sarah Huckabee Sanders az elmúlt hetekben magánbeszélgetésekben utalt rá, hogy fontolgatja indulását a kormányzói posztért. Trump egyelőre nem szólt arról, hogy ki lehetne Huckabee Sanders utódja.