Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Trump kifejtette: lehetségesnek tartja, hogy az Egyesült Államok vezesse a környezetszennyezés elleni harcot a világban és egyúttal előmozdítsa, segítse a fosszilis fűtőanyagok alkalmazását.

Hangsúlyozta: az Egyesült Államok az első helyen áll a világban a tiszta ivóvíz biztosításában, és úgy csökkentette a levegő szennyezését és fogta vissza a káros anyagok kibocsátását, hogy közben erősítette az ipari tevékenységet és csökkentette a túlburjánzó szabályozást. "Az erős gazdaság életfontosságú az egészséges környezet fenntartásához" - fogalmazott.

A tanácskozáson jelen volt Rick Perry energetikai és David Bernhardt belügyminiszter is. Az amerikai kormányzatban a belügyminisztérium nem a hagyományos belügyi feladatokat látja el, hanem a területrendezést, a környezet-, és a természetvédelmet felügyeli.

Elemzők emlékeztetnek arra, hogy Donald Trump több mint egy tucatnyi szabályozást törölt el és általában véve is lazított a szigorú környezetvédelmi előírásokon, lehetővé tett ingatlanfejlesztéseket természetvédelmi területeken, és nem utolsó sorban bejelentette az Egyesült Államok kivonulását a párizsi klímavédelmi egyezményből. Az USA évtizedek óta az egyik legnagyobb környezetszennyező.