Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A televízió Michael Zeldint, Robert Mueller egyik korábbi munkatársát szólaltatta meg. Zeldin, anélkül, hogy konkrétan megnevezte volna a különleges bizottság következő lépését, úgy vélekedett: "lehetséges, hogy Mueller eljutott oda, hogy meghatározza, mit is jelent az igazságszolgáltatás akadályozása, bűncselekmény-e, alkotmányos felelősségre vonással járó cselekedet-e, vagy egyáltalán semmi ilyesmi nem is történt" - írta az MTI.

A CNN abból vonta le következtetését a lehetséges Trump-Mueller találkozóról, hogy a keddi szokásos napi sajtótájékoztatón Sarah Huckabee Sanders szóvivőnek egy újságíró feltette a kérdést, vajon a különleges bizottság már küldött-e meghallgatásra vonatkozó kérést Donald Trumpnak. A szóvivőnő leszögezte: nem kívánja kommentálni e sajtóhíreket. Hozzátette: a Fehér Ház változatlanul teljes mértékben együttműködik a Robert Mueller vezette bizottsággal.

Robert Mueller többek között azt vizsgálja, hogy Trump már elnökként tett intézkedéseivel - köztük James Comey-nak, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatójának a leváltásával - próbálta-e akadályozni az FBI-nak a feltételezett orosz beavatkozás ügyében folytatott vizsgálatát.
Robert Mueller azon szándékáról, hogy a következő hetekben meghallgatná az elnököt is, először a The Washington Post című lap írt keddi számában.

Kedden került nyilvánosságra, hogy a bizottság a múlt héten zárt ajtók mögött meghallgatta Jeff Sessions igazságügyi minisztert, szerdán pedig az NBC televízió arról adott hírt, hogy Robert Muellernél járt meghallgatáson Mike Pompeo, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója is. Mindkettőjüket az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálódások ügyében hallgatták meg, konkrét részletek azonban nem kerültek nyilvánosságra.

Képünk forrása: AFP PHOTO/Brendan Smielowski