Német diplomaták kisebb pánikba esetek attól, hogy Donald Trump, az USA elnöke "igen agresszív" stílusban tárgyalt Angela Merkel német kancellárral, ezért azt javasolták, hogy a szokásosnál és mélyebb titkosításban rejtsék el a beszélgetést - vette át a CNN bizalmas forrásból származó hírét a Business Insider. Az információ szerint Trump erőszakosan és lenézően kezelte német kollégáját, már-már kíméletlenül lépve fel vele szemben.

Néhány megjegyzése, amit a kancellárnak mondott egyszerűen hihetetlen - mondta a CNN forrása. Egy ponton egyszerűen lehülyézte Merkelt, és azzal vádolta, hogy az oroszok zsebében van. A hírforrás úgy érzékelte, hogy Trump annál inkább rászáll valakire, minél gyengébbnek érzi. A kancellári hivatalban végül úgy döntöttek, hogy a telefonbeszélgetés tartalmáról csak azok tudhatnak, akiknek közvetlenül vonatkozik.

Lerázta magáról

Ugyanakkor a hírforrás elmondása szerint az amerikai államfő nem tudta kihozni a sodrából Merkelt. A bárdolatlan megjegyzéseket elengedte a füle mellett, és a lekicsinylő beszólásokra a kopogós tények felsorolásával felelt. A Fehér Ház kommentárja szerint pusztán arról van szó, hogy az elnök világszínvonalú tárgyaló, aki ezt a kiválóságát az Egyesült Államok szolgálatába állította.

Korábbi információk szerint Trump hasonlóan viselkedik minden olyan kollégájával, állam- és kormányfővel, aki történetesen nő. A megszégyenítéssel és az erőszakossággal Theresa Mayjel, az előző brit kormányfővel folytatott tárgyalásain is élt. Állítólag ő is megkapta, hogy hülye, amikor külpolitikai, illetve szakpolitikai dilemmáiról beszélt. Trump valamiről meg akarta győzni Mayt, és amikor nem sikerült, elkezdett trágárkodni.