Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai elnök szerint a döntés már régóta esedékes volt, és felszólított a világ többi országát, hogy kövessék az Egyesült Államok példáját.

Az eddigi reakciók Donald Trump döntésére elutasítóak voltak, kivéve Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökét, aki azt történelmi jelentőségűnek nevezte.

A Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) szerint Trump döntése "lerombolta a kétállami" megoldást, a Hamász palesztin iszlamista szervezet pedig úgy fogalmazott, hogy Trump az amerikai érdekekért "megnyitotta a pokol kapuját". Az izraeli-palesztin válság kétállami megoldása azt jelentené, hogy Izrael mellett létrejön egy független palesztin állam.

Macron: sajnálatos Trump döntése

Ez egy sajnálatos döntés, amelyet Franciaország nem támogat, és amely szembemegy a nemzetközi joggal - mondta Emmanuel Macron francia államfő Algírban Donald Trump bejelentéséről, amellyel Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának. A francia elnök jelenleg egynapos látogatáson tartózkodik az algériai fővárosban.

A francia elnök jelezte, mindent megtesz, hogy megerősítse a békét a régióban, és mindenkit arra kért, hogy "minden áron kerüljék el az erőszakot" és a párbeszédet helyezzék előtérbe.

Erdogan: ez a terrorszervezetek "malmára hajtja a vizet"

Az egész muzulmán világból felháborodást vált ki, ha Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosaként - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök az ankarai államfői palotában, a II. Abdalláh jordániai királlyal közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Erdogan szerint "senki sem jogosult embermilliárdok sorsával játszani személyes vágyai kedvéért. Egy ilyen lépés csak a terrorszervezetek "malmára hajtja a vizet".

II. Abdalláh beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a zsidók és a palesztinok közötti békének a független kétállami megoldáson kívül nincs más alternatívája.

A kép forrása: Pixabay.