Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az összeolvadást másfél egy évvel ezelőtt jelentették be, és tavaly év végére be kellett volna fejeződnie, de az amerikai igazságügyi minisztérium versenyhatósága nem engedélyezte az ügyletet, mert szerinte az "jelentősen sérti az amerikai fogyasztók érdekét, mert többet kellene fizetniük a televíziós szolgáltatás után, miközben csökken a választható csatornák száma". Richard Leon bíró azonban egy hat hétig tartó per végén úgy ítélte meg, hogy a versenyhatóság nem tudta megfelelően alátámasztani ezt az érvét.

Donald Trump elnök kiváltképpen ellenezte a felvásárlást, ami mögött az állhat, hogy a Time Warneré az elnökkel gyakran kritikus CNN hírtévé, amelyet Trump emiatt rendszeresen vádol hamis hírek terjesztésével. (Kifecsegték Trump elképesztő titkát.)

A minisztérium fellebbezhet a bíró döntése ellen, de egyelőre csak gondolkodik rajta, hogy mit tegyen - írja az MTI. A bírói döntés az utóbbi évek egyik legfontosabbja a trösztellenes ügyekben, jelentősen befolyásolhat bírói döntéseket más hasonló esetekben.

Az AT&T a második legnagyobb amerikai mobilszolgáltató. Nyolcvanötmilliárd dollárért vásárolná fel a Time Warnert, amelynek a tulajdonába tartozik a CNN-en kívül még például a Warner Bros. filmstúdió és a HBO tévécsatorna.

Forrás: Darren Hauck/Getty Images/AFP