"Nem könnyen jutottunk erre a döntésre. Ez az újság a második világháború óta nem ajánlott demokrata párti politikust a nemzet legmagasabb tisztségére, s ha összeszámoljuk, akkor ez több mint 75 évet és csaknem 20 választást jelent" - fogalmaz a szerdai szerkesztőségi állásfoglalás. Majd leszögezi, hogy a Republikánus Párt jelenlegi politikája, amely szerinte túlságosan is a kormányra és a gazdasági szabályozásra támaszkodna az ország bajainak orvoslásában, nem fér össze a lap magánszektorba és innovációba vetett hitével, illetve ezzel kapcsolatos álláspontjával. "A mi értékrendünk inkább az egyéni szabadságról, a szabadpiacokról és az erős nemzetvédelemről szól".

A Dallas Morning News - miközben elismeri, hogy bizonyos területeken nem ért egyet Hillary Clintonnal -, a demokrata párti elnökjelölt kormányzati tapasztalatait hangsúlyozza. De felhívja a figyelmet Clinton "valódi hiányosságaira" is, és az egykori külügyminiszter elektronikus levelezési botrányát kifejezetten a "rossz ítélőképesség" bizonyítékának minősíti.

A szerkesztőségi állásfoglalás felszólítja Clintont, hogy amennyiben megválasztják elnöknek, azonnal tegyen további lépéseket, amelyekkel elhatárolódik a Clinton Alapítványtól, valamint gyakrabban álljon ki a nyilvánosság elé sajtótájékoztatóval, s ne csak az előre és óvatosan megírt beszédeivel és megjelenéseivel kommunikáljon az emberekkel. "Ezek valódi hiányosságok. De elhalványulnak azon ördögi gonoszságok mellett, amelyekkel néhány ellenzője megvádolja őt. Hazaárulás? Gyilkosság? Hiába tisztázzák őt az egymást követő nyomozások, ezeknek nincs hatásuk a politikai hiénákra, akik visszautasítanak bármit, ami nem összeesküvés vagy fedőakció".

A Dallas Morning News szerint Donald Trump értékrendje "ellentétes a konzervativizmussal", a lap úgy véli, hogy Trump "az emberek félelmére, idegenellenes, rasszista és embergyűlölő ösztöneire játszik", és "mindannyiunkból inkább a rosszabbat hozza ki, mint a jót". Kárhoztatja a lap a republikánus elnökjelölt lényegi kérdésekben vallott álláspontjának állandó változtatgatását, amelyet "a felkészültség elképesztő hiányának" tulajdonít. Trump hirtelen sértegetéseit és Twitter-bejegyzéseit pedig az ítélőképesség hiányának minősíti.

A lap konklúziója szerint valamennyi hiányossága ellenére is Hillary Clinton az a jelölt, aki valószínűleg jobban képes megőrizni az amerikaiak biztonságát, megóvni az amerikai értékrendszert, és ő az, aki képes mindkét táborral együtt dolgozni. "Hillary Clinton éveket töltött a lövészárokban, kemény munkát végezve, hogy felkészítse önmagát nemzetünk vezetésére... megérdemli a voksukat".