Az RNC, a fővárosban, Washington D.C.-ben tartotta volna meg elnökválasztási eredményváróját, de biztonsági okokra hivatkozva áthelyezték az eseményt egy nyilvánosságra nem hozott helyszínre - írja a jobboldali portál, egy republikánus tisztviselő információi alapján.

Washingtonban a hatóságok a választási eredmények közzétételét követően tüntetésekre és esetleges zavargásokra készültek fel, a Fehér Ház előtt megerősítették a rendőri és titkosszolgálati jelenlétet. Donald Trump egy Fehér Ház szomszédságában lévő kormányzati épület, az Eisenhower Executive Office Building "háborús szobájából" figyeli a választási eseményeket.

QP | Quality Placement

Számos fővárosi üzletet rétegelt lemezzel borítottak be, hogy megvédjék az esetleges fosztogatásoktól és erőszaktól a választások éjszakáján. A hírek szerint hasonló lépéseket tettek a vállalkozások Los Angelesben is.

Kedd estére a félelmek beigazolódtak: sor került az első összecsapásokra is a rendőrség és a tüntetők között - vette észre a hvg.hu. A Twitterre felkerült felvételeken a rendőrök a földre rántanak több tüntetőt is. Szélsőjobb- és szélsőbaloldali szervezetek egyaránt tüntetnek a főváros utcáin, így szinte mindegy is ki nyeri a választásokat, az összecsapások borítékolhatóak.