Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az előrejelzések alapján a hurrikán helyi idő szerint szerda este-éjjel érhet partot az Egyesült Államok déli részén fekvő Louisiana állam nyugati és Texas keleti vidékein.

Mindkét, várhatóan érintett állam kormányzója a partvidéki települések azonnali elhagyására szólította fel a helybélieket. (A lakosság kitelepítése már napokkal korábban megkezdődött.)

Már csak órák vannak hátra, amíg életeket és vagyontárgyakat lehet menteni - jelentette ki Greg Abbott, Texas kormányzója. Az állam belső vidékein is erős és veszélyes széllökésekre, özönvízszerű esőzésekre és áradásokra lehet számítani.

Louisianában John Bel Edwards kormányzó a teljes Nemzeti Gárdát mozgósította, ez nyolc éve nem fordult elő. "Feltételezéseink szerint kiterjedt mentőmunkára lesz szükség" - fogalmazott helyi idő szerint szerda délelőtt tartott sajtókonferenciáján Edwards. Louisianában 19 mentőhelikopter áll készenlétben, 920 ezer liter palackozott vizet és több mint félmillió adag előre csomagolt ételt készítettek elő.

Az állam belső területein fekvő szállodákban eddig kétezer ágyat szabadítottak fel, ahol a part menti vidékekről kitelepítetteket helyezik el. A mélyen fekvő területek kiürítése már vasárnap megkezdődött. Több településen szerda estétől kijárási tilalom van érvényben - írja az MTI.

A Mexikói-öböl mentén fekvő Louisianához két vihar is közelített: a Laura és a Marco, az utóbbi hurrikán erősségű, majd gyengülőben lévő trópusi ciklonként jelentős csapadékot, viharos szelet és a partok közelében veszélyesen magas vízállást hozott az augusztus 24-i partot érésekor Mississippi és Lousiana államokban - írta a NatGeo.