A varsói lokálpatrióták sértőnek találják, hogy az orosz turisták hét százaléka szerint unalmas a lengyel főváros - idézi a statisztikát a Rzeczpospolita. Ugyanakkor a legtöbb orosz látogató Finnország fővárosára mondta, hogy unalmas. Helsinkiben a válaszadók 30 százaléka unatkozott: mert rossz az idő, nincsenek műemlékek. Onnan nagyon hamar honvágyuk támad az oroszoknak.

A megkérdezettek egynegyede Pozsonyt tartotta unalmasnak, mondván, a műemlékek nem érdekesek, az étel rossz ízű, az ajándékok drágák. "Éjszaka sétálni Pozsonyban semmit nem jelent, sehonnan nem hallatszik élő zene, a bárokban nincsenek emberek"- állapították meg az orosz turisták. A cseh Karlovy Vary is rossz jegyet kapott, mert kevés hely van a szórakozásra, és amelyek vannak, azok is kicsik. Erre a városra egy napot szánnak az oroszok.

München a tíz százalékuknak nem tetszett, mert este 8 után - mint írták -, nincs hova elmenni, legfeljebb egy sörbárba lehet beülni. Az oroszok ízlésének még az egyik legendás olaszországi Pisa sem túl érdekes: a ferde torony kivételével nem találtak benne semmi érdekeset.