Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rafal Trzaskowski, Varsó főpolgármestere a legnagyobb lengyel ellenzéki párt, a mérsékelt jobboldali Polgári Koalíció (KO) elnökjelöltje eddigi legfontosabb beszédét tartja meg Poznanban a következő napokban - értesült az onet.pl online hírportál. Trzaskowski elsősorban a kormánypárttal, a radikális jobboldali Jog és Igazságosság (PiS) szembeni konfrontációról fog beszélni, ezt tartja ugyanis kampánya alapjának.

A kiszivárogtatott hírek szerint a politikus Mateusz Morawiecki miniszterelnök és Lukasz Szumowski egészségügyi miniszter szemére fogja vetni, hogy eltitkolják vagyonukat, amelyet feleségük nevére írattak. Fel fogja őket szólítani, hogy hozzák nyilvánosságra családtagjaik javainak listáját is. Ő maga nyilvánosságra hozta vagyonnyilatkozatát, amelybe felesége tulajdonát is beleírta. Emellett azt fogja ígérni, hogy kőkeményen fel fog lépni a kormány demokráciaromboló intézkedéseivel szemben

Kampányához csatlakozott Donald Tusk egykori miniszterelnök is, aki ma az Európai Néppárt elnöke. Szerinte Varsó főpolgármesterének indulása az elnökválasztáson nagyon jó hír. Úgy látja, hogy Trzaskowski rendkívül energikus, nem fél a kihívásoktól. Bátorsága örömteli, és elég kemény játékos ahhoz, hogy reális esélye legyen megnyerni a június 28-án induló, kétfordulós elnökválasztást.