Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bejelentést előtt mintegy negyedórával a hírtelevíziók helyszíni közvetítése szerint a biztonsági erők mozgásából érzékelhető volt, hogy a kommandósok behatolni készülnek abba az épületbe, amelyben a túszejtő négy órával korábban elbarikádozta magát két tússzal. Lövéseket nem lehetett hallani a rövid akció alatt.

Gérard Collomb belügyminiszter a Twitteren az írta, hogy "az elkövetőt előállították és a túszok már nincsenek veszélyben". Megemlítette a rendőri erők és a tűzoltók, és mindenekelőtt a rendőrség elitalakulatának professzionalizmusát és gyors fellépését. Két túsz, az egyikük benzinnel leöntve, kiszabadult - közölte a prefektúra.

A túszejtő délután fél négy órakor pizzafutárként érkezett a Párizs X. kerületében található Petites-Ecuries utca 45-ös számú házához, ahol egy férfit arcon ütött, mielőtt annak sikerült elmenekülnie. Ezután a támadó bement az épület földszintjén található egyik irodába, ahol két túszt ejtett.

Az első vizsgálatok szerint egy gyenge idegzetű emberről van szó, akinek az indítékai zavarosak - közölték rendőrségi források.

A rendőrségnek sikerült kapcsolatot kialakítani a túszejtővel, a férfi azt állította, hogy robbanószerkezet van nála és hogy az iráni nagykövettel szeretne beszélni.

A túszejtő személyazonosságról semmit nem közölték a hatóságok és azt sem erősítették meg, hogy volt-e nála fegyver.

A BFM hírtelevízió értesülése szerint a túszejtő 27 éves, marokkói állampolgárságú, büntetlen előéletű, nem szerepel a titkosszolgálatok nyilvántartásában, nem voltak terrorizmusra utaló követelései és azt kérte a rendőrségi tárgyalótól, hogy Chrisnek szólítsa.