Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ismét kiosztják jövőre az üdülési csekkeket a közszférában dolgozóknak Romániában - írja a Maszol. Az utalványok odaítéléséről szóló sürgősségi rendelettervezetet nyilvános vitára bocsátották.

Az utalvány értéke az előző évihez viszonyítva változatlan marad, személyenként 1450 lej (100 ezer forint). Az utalványok csak Romániában használhatók fel. A tavaly kiadott, de még fel nem használt csekkek érvényességi határidejét jövő decemberig hosszabbítják meg.

Az üdülési támogatás pozitívan hatott Románia turizmusára. Mintegy egymillió romániai közalkalmazottat ösztönzött arra, hogy az országban töltsék szabadságukat. Az intézkedés enyhítette a koronavírus-járvány turisztikára gyakorolt negatív hatásait is. Emellett az intézkedés következménye az volt, hogy többen kérvényezték szálláshelyek engedélyeztetését. Országos szinten a növekedés tízszázalékos volt az előző évhez képest.

A digitális korszak jegyében 2022 és 2026 között csak elektronikus úton bocsátanak ki üdülési utalványokat. Azt követően, hogy idén nem kaptak utazási utalványokat a közalkalmazottak, nagyon sokan külföldön nyaraltak, ezt pedig a hazai turizmus is megsínylette.