Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyre többet foglalkozik az Egyesült Államok légiereje és védelmi minisztériuma az azonosítatlan repülőtárgyakkal (köznyelvben: ufókkal). Az elmúlt években ugyanis többször is találkoztak katonák, képzett repülési szakemberek olyan azonosítatlan légi jelenségekkel (a Pentagon által használt pontos kifejezés pedig az Unidentified Aerial Phenomena, röviden UAP - a szerk.), amelyek eredetét, típusát nem tudták meghatározni. Ezért most egy új munkacsoportot hoznak létre.

A testület megalakítására azt követően került sor, hogy a kormány júniusban közzétett egy 144 megfigyelést tartalmazó jelentést, amely szerint nem áll rendelkezésre elegendő adat a rejtélyes repülő tárgyak természetének meghatározásához - írja a Reuters.

Az új csoportot a légi objektumok azonosításával és kezelésével foglalkozó hírszerzésért felelős védelmi miniszterhelyettes, a vezérkar igazgatója és a Nemzeti Hírszerzési Igazgató Hivatalának tisztviselői fogják felügyelni.

Kathleen Hicks védelmi miniszterhelyettes egy külön nyilatkozatban elmondta, hogy az azonosítatlan légi jelenségek (UAP) jelenléte a légiforgalom elől elzárt, katonai használatú légterekben potenciális repülésbiztonsági kockázatot jelent, nemzetbiztonsági aggályokat vet fel.

Az új csoport, amely az amerikai haditengerészet azonosítatlan légi jelenségek munkacsoportjának utódja lesz, az objektumok felderítésén, azonosításán és attribútumainak megállapításán, valamint az ezzel kapcsolatos veszélyek értékelésén és mérséklésén fog dolgozni - közölte a Pentagon.

Az amerikai hadsereg évtizedeken át hárította, cáfolta és hiteltelenítette az azonosítatlan repülő tárgyakra és "repülő csészealjakra" vonatkozó, az 1940-es évekre visszanyúló megfigyeléseket. Igazán most sem a földönkívüliek létének elismerése a cél, hanem a fejlett katonai repülőeszközök azonosítása és leírása a cél. Arról egyelőre nem közöltek részletek, hogy mekkora költségvetést kap a szervezet, de az UAP bizottság költségvetése az elmúlt öt évben megközelítethette a 100 millió dollárt.