Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök bejelentette, hogy módosítják a járvány miatti szigorítások enyhítésének tervét - adta hírül a Business Insider Polska. Felgyorsítják a mozik, a koncerttermek, a színházak kinyitását, így ezek már május 21-étől már működhetnek. Ezenkívül előrehozzák azokat a nyitásokat, amelyeket május 29-re terveztek.

Az egészségügyi miniszterrel közös sajtókonferenciáján a kormányfő elmondta, hogy a különböző intézményeket így egy héttel korábban nyitják meg. Ugyanez a helyzet azokkal a szolgáltatásokkal, amelyeket még későbbre terveztek felszabadítani. Elsősorban az edzőtermekről, fitneszklubokról, uszodákról van szó, illetve az éttermek megnyitásáról.

Morawiecki beszélt arról is, hogy a Pfizer vizsgálatai alapján, amelyek megerősítették a 16-17 évesek beoltásának lehetőségét, Lengyelországban is lehetővé akarják tenni a társadalom fiatalabb rétegeinek beoltását. Ahhoz, hogy elkerüljék a koronavírus-járvány negyedik hullámát, a lehető leggyorsabban be kell oldani a társadalom minden rétegét.