Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyel egészségügyi miniszter, Adam Niedzielski, és Michal Dworczy tárca nélküli miniszter bejelentette, hogy Lengyelországban stabilizálódik a koronavírus-járvány - adta hírül a gazeta.pl. Erre a bizonyíték többek között a megbetegedések csökkenő száma és a tesztek javuló eredménye. Mindez óvatos optimizmusra adhat okot.

Eközben további 200 ágyat adtak át a nemzeti stadionban, így összességében már 500 áll ezen a helyen a betegek rendelkezésére, ebből 60 mellett lélegeztetőgép is van. Lengyelország különböző részein a napokban további ideiglenes kórházakat adnak át, remélve, hogy ezeket sohasem kell kihasználni.Erre reményt ad, hogy a napi fertőzések száma két hét óta először 20 ezer alá esett.

A tesztelési rendszer alapvetően a családorvosokra épül, ők döntik el, hány tesztet kell csinálni - ez a szám is csökken, ami a javulásra utal. Mindezek ellenére az egészségügyi miniszter bejelentése szerint a kormány nem fogja enyhíteni az eddigi szigorításokat november végéig. Azután is csak nagyon óvatos változtatásokra lehet számítani.