Rosen jelenleg a közlekedési tárca miniszterhelyettese, korábban pedig annak az ügyvédi irodának volt a munkatársa, ahol William Barr, az új igazságügyi miniszter dolgozott. A jelenleg hivatalban lévő helyettes igazságügyi miniszter, Rod Rosenstein márciusban távozik posztjáról.

Donald Trump pénteken azon a sajtókonferencián, ahol bejelentette a rendkívüli állapot kihirdetését, "jó szerencsét" és "gyors munkát" kívánt a jelenlévő William Barrnak. Az elmúlt napokban pedig egymást követték azok a Twitter-bejegyzései, amelyekben bírálta az igazságügyi minisztérium Barr hivatalba lépése előtti munkáját. A tárca által felügyelt vizsgálatot például, amely a 2016-os elnökválasztás idején a kampánycsapata egyes munkatársai és oroszok közötti esetleges összejátszást hivatott felderíteni, ismét "boszorkányüldözésnek" nevezte - idézi az MTI.

Trump több bejegyzésben bírálta a tárca felügyelete alá tartozó Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) menesztett ügyvezető igazgatóját, Andrew McCabe-et. "Becstelennek" minősítette, miután McCabe egy televíziós interjúban először ismerte el nyilvánosan is, hogy már a hivatalba lépése utáni napon elrendelte a nyomozást Donald Trumpnak az alkotmány 25. kiegészítése értelmében történő esetleges elmozdítása ügyében. McCabe arról is nyíltan beszélt, hogy úgy vélte, az elnök "összejátszik" oroszokkal.

Az elnök hazaárulásnak minősítette, hogy McCabe a most távozó Rod Rosenstein helyettes igazságügyi miniszterrel szövetkezett az elnök alkotmányos elmozdítása érdekében.

QP | Quality Placement