"Úgy döntöttem, hogy bekapcsolódom az üzleti életbe, amely rendes megélhetést tesz lehetővé, itt próbálom ki az erőmet” – mondta a Business Insider Polska cikke szerint Lech Walesa volt lengyel államfő, a Szolidaritás szakszervezet legendás vezetője, aki idén lesz 78 éves. A járvány miatt kialakult válságban a közélet dolgain túl, amiről mindig van véleménye, el kell kezdenie saját ügyein is törnie fejét, emellett személyes pénzügyeire is gondolnia kell.

A Nobel-békedíjas politikus partnereket keres, akikkel jövedelmező márkát alapíthat.„Bizonyára politikus maradok utolsó napjaimig, de nem ez lesz a fő foglalkozásom. E téren mindent odaadtam magamból, és elértem, amit el lehetett érni. Meghívom a cégek tulajdonosait és a barátokat, üljenek le velem egy asztalhoz, és építsünk közösen egy üzleti tervet, egy jövedelmező márkát."

QP | Quality Placement

Dacára annak, hogy elnöki nyugdíja van, úgy véli, hogy tapasztalatait és tudását meg kell osztania másokkal. Állami vezetőkkel és a pápával is találkozott, a lengyel állami cégeket ismeri, ezért logikus, hogy részt vehet azok reklámozásában a világon. Elmondta anyagi elvárásait is: 1-2 órás találkozó vele minimum 20 ezer zlotyba (1,6 millió forint) kerülne.

A PolSat híradójának márciusban adott interjújában elmondta, milyen nehéz helyzetbe került a járvány miatt. „Sok tervezett utam volt, Olaszországba, Németországba, az Egyesült Államokba, és más helyekre is kellett volna utaznom, de sajnos elmaradt és csődbe mentem. A nyugdíjam 6000 zloty (480 ezer forint), a feleségem havi 7000-t ad ki.