"Úgy döntöttem, hogy bekapcsolódom az üzleti életbe, amely rendes megélhetést tesz lehetővé, itt próbálom ki az erőmet” – mondta a Business Insider Polska cikke szerint Lech Walesa volt lengyel államfő, a Szolidaritás szakszervezet legendás vezetője, aki idén lesz 78 éves. A járvány miatt kialakult válságban a közélet dolgain túl, amiről mindig van véleménye, el kell kezdenie saját ügyein is törnie fejét, emellett személyes pénzügyeire is gondolnia kell.

A Nobel-békedíjas politikus partnereket keres, akikkel jövedelmező márkát alapíthat.„Bizonyára politikus maradok utolsó napjaimig, de nem ez lesz a fő foglalkozásom. E téren mindent odaadtam magamból, és elértem, amit el lehetett érni. Meghívom a cégek tulajdonosait és a barátokat, üljenek le velem egy asztalhoz, és építsünk közösen egy üzleti tervet, egy jövedelmező márkát."

Dacára annak, hogy elnöki nyugdíja van, úgy véli, hogy tapasztalatait és tudását meg kell osztania másokkal. Állami vezetőkkel és a pápával is találkozott, a lengyel állami cégeket ismeri, ezért logikus, hogy részt vehet azok reklámozásában a világon. Elmondta anyagi elvárásait is: 1-2 órás találkozó vele minimum 20 ezer zlotyba (1,6 millió forint) kerülne.

A PolSat híradójának márciusban adott interjújában elmondta, milyen nehéz helyzetbe került a járvány miatt. „Sok tervezett utam volt, Olaszországba, Németországba, az Egyesült Államokba, és más helyekre is kellett volna utaznom, de sajnos elmaradt és csődbe mentem. A nyugdíjam 6000 zloty (480 ezer forint), a feleségem havi 7000-t ad ki.