Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A törvényhozás döntése értelmében Olekszij Ljubcsenko lett az új gazdasági miniszter, aki egyben miniszterelnök-helyettesi tisztséget is kapott. Kinevezését a jelen lévő képviselők közül 293-an támogatták a 450 fős törvényhozásban. Ljubcsenko ezelőtt az állami adóhivatal vezetője volt.

Az új infrastrukturális miniszter az ukrán állami közutakért felelős állami ügynökség (UKRAVTODOR) eddigi vezetője, Olekszandr Kubrakov lett. Az ő kinevezését 284 képviselő támogatta.

Mindkettejük elődjét, Ihor Petrasko gazdasági és Vladiszlav Kriklij infrastrukturális minisztert kedden menesztette a parlament, miután maguk nyújtották be lemondásukat.

A parlament kinevezte továbbá egészségügyi miniszterré Viktor Ljasko eddigi országos tisztifőorvost.

A kormány által benyújtott kinevezési javaslatot 262 képviselő szavazta meg, az ellenzéki frakciók viszont nem támogatták az előterjesztést. A korábbi minisztert, Makszim Sztepanovot - a miniszterelnök indítványa alapján - kedden menesztette a parlament. Az indoklás szerint elégedetlenek voltak munkájával főként a koronavírus elleni oltási kampány és az oltóanyagok Ukrajnába szállításának lassú tempója miatt. A 41 éves Ljasko eddig tisztifőorvosként a miniszterhelyettesi posztot is betöltötte a tárcánál.

Ljasko a parlament előtt ígéretet tett arra, hogy az év végéig Ukrajnában mindenkit beoltanak koronavírus ellen, aki be akarja oltatni magát.