Jaroslaw Kaczynski a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnöke, Lengyelország tényleges vezetője valószínűleg elhalasztja komoly kórházi műtétjét - vette át az onet.pl hírét a Suprer Express című lap, nem hivatalos forrásokra alapozott értesülését. Kaczynski tavaly egy időre eltűnt a nyilvánosság elöl, ami találgatásokra adott okot azzal kapcsolatban, hogy valamilyen súlyos, akár halálos betegségben szenved.

A pártelnök egy idő után megunta a pletykákat és elárulta, hogy mozgásszervi problémái, konkrétan beteg térde miatt töltött hosszú időt kórházban. Akkor azt azt írta tájékoztatójában, hogy a 2019. őszi parlamenti választások után aláveti magát egy térdprotézis beültetésének. A műtétet valószínűleg a Katonai Orvosi Intézetben végzik el. Ez követően 7-10 napot tölt kórházban, majd egy ideig mankóval kell járnia.

A mostani lapértesülés szerint Kaczynski elhalaszthatja az operációt a jövő évi elnökválasztás miatt. Ennek ingen magasra tették a tétjét, ugyanis nagyon kínos lenne, ha a közvetlenül a nép által választott elnök nem a PiS, hanem az ellenzék jelöltje lenne. Ezért aztán a pártelnök intenzíven részt akar venni a kampányban.