A tájékoztatás szerint a légitársaság vezérigazgatója, az iparági veteránnak számító Tony Douglas lesz.

Az SPA szaúdi hírügynökség szerint a Riyadh Air 2030-ig világszerte több mint száz célállomást fog kiszolgálni, kihasználva a királyság földrajzi elhelyezkedését Ázsia, Afrika és Európa között.

A várakozások szerint a légitársaság elindítása további 20 milliárd dollárral fog hozzájárulni Szaúd-Arábia nem olaj alapú GDP-növekedéséhez, illetve több mint 200 ezer új munkahelyet teremt.

A Riyadh Air a szaúdi szuverén vagyonalap (PIF) kizárólagos tulajdonában áll. A 600 milliárd dolláros vagyon felett rendelkező PIF a szunnita királyság olajexporton alapuló gazdasága diverzifikálásának legfőbb hajtóereje.

Mindeközben a magyar kormány repteret venne

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter elárulta, hogy a magyar kormány már tárgyal a budapesti repülőtér felvásárlásáról, miután a tranzakciót nemzetstratégiai érdeknek tekintik. A Napi.hu-nak nyilatkozó szakértő szerint jól át kell gondolni, beleugrik-e a kormány a tranzakcióba, mert az idei költségvetés már így is eléggé feszített, a külső forrás bevonása pedig Magyarország esetében elég magas felárral történik.