Az elektromos meghajtású kétkerekűek vásárlása idén megnégyszereződhet, és így meghaladhatja a 60 ezer darabot Lengyelországban - írta a Rzezczpospolita. A hagyományos kerékpárok eladásából származó jövedelem több mint egymilliárd zloty, az e-biciklik ennek csupán egy százalékát teszik ki.

Két évvel ezelőtt 10 ezer ilyen bicajt vettek a lengyelek, kétszer kevesebbet, mint a finnek és 12-szer kevesebbet, mint az olaszok. A szakemberek azonban ma már úgy látják, hogy a lengyel piac utolérheti a dánt és a svédeket. Már most jelentősen nagyobb a kereslet az előző évek átlagánál, 2025-ig pedig évi hat százalékkal nőhet.

Az elektromobilitásban a villanybringa lett az új divat, a biciklik az autók és egyéb eszközök mellett az erősödő elektromos forradalom részét képezik Lengyelországban. Eddig csak a vastag pénztárcájúak engedhették meg maguknak ezeket a termékeket, de mostanság már egyre többen érdeklődnek irántuk, ami részben az Ázsiából származó olcsóbb termékeknek köszönhető.

Az egyik legnagyobb lengyel kerékpárgyártó, a Magyarországon is jelen lévő Kross az idei szezonra hat új modellt is készített. Emellett azok a vállalatok is újításra készülnek, amelyek eddig a használt gépekre koncentráltak, mint például a Goclever, vagy az ABC. Az utóbbi hírek szerint rövidesen megkezdi az ismert kínai márka, a Xiaomi termékeinek értékesítését.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.