Az orosz Prime hírügynökség tájékoztatott arról, hogy Dmitrij Medvegyev miniszterelnök szerint befejeződött a Krím integrálása Oroszországba. Ugyanakkor az ottani természeti erőforrások minisztériuma közölte, hogy kénytelenek korlátozni a vízfogyasztást, a kutakra mérőórákat szerelnek, amelyek csak bizonyos mennyiség vételezését teszik lehetővé a magántulajdonban levő kutakból is - jelentette a varsói Rzeczpospolita.

Az Ukrajnával való szakítás óta ugyanis a félsziget egyre kevesebb vizet kap eddig fogyasztásának 85 százalékát fedező, legfontosabb forrásától, az egykori anyaországától, amit Oroszország, mivel nincs szárazföldi összeköttetése a félszigettel, egyelőre nem tud pótolni.

A Szputnyik, a külföldi orosz propagandát szolgáló hírügynökség viszont diadalmasan jelentette be, hogy orosz geológusok 200 méteres mélységben vizet találtak a Krímben, és a moszkvai védelmi minisztérium új vezetékeken juttatja el azt a félsziget ellátásában kulcsfontosságú Észak-Krími Csatornába. Eddig már több mint 40 kilométernyi csővezetéket építettek ki.