Krzysyztof Szczerski a lengyel államfő, Andrzej Duda kancelláriájának vezetője bejelentette, hogy főnöke a napokban ismét találkozik Donald Trump amerikai elnökkel a Fehér Házban - jelentette az onet.pl portál. A Fehér Ház minden valószínűség szerint pénteken erősíti meg azoknak a személyeknek a listáját, akikkel hivatalos kétoldalú találkozót szerveztek az ENSZ ülésének idejére.

Andrzej Duda szeptember 21. és 26. között tesz látogatást az Egyesült Államokban. A lengyel-amerikai csúcstalálkozóra lengyel források szerint az amerikai fél tett javaslatot. Ez nem az első személyes tárgyalásuk lesz: Trump első külföldi útja még 2017-ben Varsóba vezetett, ahol beszédet mondott, majd ugyanebben az évben még egyszer találkozott a két vezető. Andrzej Dudát idén vendégül látták a Fehér Házban.

Ezt követően augusztus legvégén mindenki arra készült, hogy a II. világháború kitörésének 80. évfordulója alkalmából rendezett lengyelországi eseményeken részt vesz az amerikai elnök, de a Dorian hurrikán keresztülhúzta ezeket a terveket, Trumpnak hazájában kellett maradnia. Helyette Mike Pence utazott Lengyelországba. Várakozások szerint most ezt a csúcsot pótolják: főként a katonai együttműködés bővítéséről lesz szó, amiről a hónap elején tárgyaltak volna.